Inspectie onderzoekt werkdruk Pleyade

ARNHEM - De Inspectie SZW, de arbeidsinspectie, gaat onderzoek doen naar de arbeidsomstandigheden bij stichting Pleyade in Arnhem.

Volgens vakbond Abvako FNV is de werkdruk bij de zorginstelling voor ouderen veel te hoog. De vakbond liet een onafhankelijk onderzoek doen door Pieter Lakeman. Die constateert dat extra geld bedoeld voor opleiding en meer handen aan het bed, wordt opgespaard voor nieuwbouw. Pleyade ontkent de beschuldigingen en stelt dat het geld wel degelijk is gebruikt voor meer handen aan het bed en het opleiden van personeel.

Abvakabo FNV en Pleyade leven al langere tijd in onmin met elkaar. Pleyade liet vorige maand weten medewerkers van de vakbond te weren als ze opnieuw bij de instelling willen overleggen of actie gaan voeren. Volgens de instelling is de vakbond meerdere keren onaangekondigd binnengeweest in het Arnhemse verpleeghuis Altenova. Dit zorgt volgens Pleyade voor te veel onrust en de privacy van de oudere bewoners zou zo worden geschonden. Medewerkers van Altenova legden al enkele keren het werk neer.

A A A
dinsdag 12 februari 2013 | 13:00 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 12 februari 2013 | 17:57
|