Nieuws

Justitie: Henk Peters is doodgeschoten

Justitie: Henk Peters is doodgeschoten
De man die verdacht wordt van de moord op amateurfotograaf Henk Peters uit Doorwerth zou Peters doodgeschoten hebben.
ARNHEM - De man die verdacht wordt van de moord op amateurfotograaf Henk Peters uit Doorwerth zou Peters doodgeschoten hebben.
Dat heeft de officier van justitie hem woensdag ten laste gelegd.
De 40-jarige verdachte uit Oosterbeek moest woensdag voor de rechter verschijnen. Peters wordt vermist sinds het koninginnenachtconcert van Kane op 29 april vorig jaar. Justitie gaat ervan uit dat hij vermoord is, maar zijn lichaam is nog steeds niet gevonden. Ook beweert Justitie dat de verdachte het lichaam van Peters heeft laten verdwijnen.
Omdat de man voor de vierde keer een nieuwe advocaat heeft, is de rechtszaak aangehouden voor onbepaalde tijd.
In de auto van de verdachte is bloed van de vermiste aangetroffen. De auto van de vermiste Peters zelf is schoongemaakt aangetroffen in de garage waar de 40-jarige Oosterbeker werkt. De auto is enkele uren na het concert de garage in gereden met, naar later bleek, het pasje van de verdachte.
Ook had hij de huissleutel van Peters en lagen Peters' rijbewijs, plus een geheugenkaartje met daarop foto's van het Kaneconcert in een ladeblok dat getuigen van de Oosterbeker hebben gekregen. Op internet zocht de verdachte naar 'nekschot', 'kogel door hoofd' en 'verrottingsproces'.
De zaak gaat binnen drie maanden verder.

Eerdere berichtgeving: