Nieuws

Raad geeft voorlopig groen licht voor uitbreiding Wageningse Golfclub

WAGENINGEN - De Wageningse Golfclub mag naar alle waarschijnlijkheid uitbreiden van een 9-holes baan naar een 14-holes baan.
De gemeenteraad van Wageningen heeft hiervoor een voorlopige verklaring van geen bezwaar voor een omgevingsvergunning aangenomen.

Bezwaren tegen uitbreiding

De huidige golfbaan ligt met negen holes verspreid over Sportpark De Zoom. De uitbreiding moet plaatsvinden op landbouwgrond van Landgoed De Dorskamp dat naast het Sportpark ligt. Het plan roept al jaren weerstand op onder de Wageningse bevolking. Voor een doorgang naar het extra terrein moeten wat bomen worden gekapt.
Verder zijn bewoners bang dat het te veel ten koste gaat van de natuur en het landschapsaanzicht. Het landgoed is toegankelijk voor wandelaars en dit zou met de uitbreiding ook worden beperkt.

Na zomer besluit

Volgens een meerderheid van de raad kan de uitbreiding geen kwaad, maar moet er voor de definitieve verklaring van geen bezwaar nog wel goed worden gekeken naar hoe het landschap zo weinig mogelijk wordt aangetast als de golfbaan wordt uitgebreid. Na de zomer moet de definitieve verklaring er komen.