Nieuws

Politie Nijmegen zoekt nep-postbode met stroomstootwapen

Politie Nijmegen zoekt nep-postbode met stroomstootwapen
De politie besteedt dinsdag in Opsporing Verzocht aandacht aan een serie gewelddadige overvallen in de regio Nijmegen waarbij de daders zich voordoen als postbestellers en de slachtoffers worden bewerkt met een taser, een stroomstootwapen.In het programma doen Nijmeegse bejaarde slachtoffers hun verhaal. Ze werden op 30 december overvallen en met het wapen bewerkt maar konden toch voorkomen dat de overvallers veel meenamen.
NIJMEGEN - De politie besteedt dinsdag in Opsporing Verzocht aandacht aan een serie gewelddadige overvallen in de regio Nijmegen waarbij de daders zich voordoen als postbestellers en de slachtoffers worden bewerkt met een taser, een stroomstootwapen.In het programma doen Nijmeegse bejaarde slachtoffers hun verhaal. Ze werden op 30 december overvallen en met het wapen bewerkt maar konden toch voorkomen dat de overvallers veel meenamen.

Beige Volvo

Eerder die dag kreeg de bewoner van een huis aan de Schepen Monetariusstraat in Arnhem een wat zenuwachtige jongen aan de deur. De jongen had een TNT of PostNL-jas aan en had een pakje bij zich. Volgens de politie vertrouwde de bewoner het niet helemaal en deed hij de deur niet open. De jongen verdwijnt. De bewoner ziet nog een beige Volvo V70 wegrijden. Die auto is later die dag bij de overval in Nijmegen gezien. De auto blijkt in Velp te zijn gestolen. Het overvallenteam houdt er rekening mee dat beide overvallen door de zelfde daders zijn gepleegd.
De politie vermoedt dat beide overvallen horen bij een reeks van overvallen in en rond Nijmegen. Ook een gestolen auto die later in Nistelrode is aangetroffen, lijkt bij de overvallen betrokken te zijn.
In het programma worden beelden getoond van de auto van de daders. 
(Foto: een taser, Flickr)