Nieuws

Dronken egel heeft roes uitgeslapen

De dronken egel, die zondag in Arnhem door medewerkers van de dierenambulance werd meegenomen, maakt het naar omstandigheden goed.
HENGELO - De dronken egel, die zondag in Arnhem door medewerkers van de dierenambulance werd meegenomen, maakt het naar omstandigheden goed.
De egel beweegt weer en rolt zich weer op bij naderend gevaar. Het dier is opgevangen bij de Stichting Dierenopvang Noach in Halle.
De egel werd gevonden door een voorbijganger, die zag dat het dier zich te goed deed aan de inhoud van een kapotgevallen fles advocaat. Daarop waarschuwde hij de dierenambulance.

Glas binnengekregen?

Volgens een woordvoerder van de dierenopvang moet de egel nog een paar dagen binnen blijven om vast te stellen of het dier geen glas heeft binnengekregen. Ook moet de egel goed schoongemaakt worden, omdat hij helemaal onder advocaat zat.
De dronken egel staat inmiddels volop in de belangstelling. Diverse media - de Telegraaf, 3FM, Hart van Nederland, Nu.nl, Trouw, het AD en de NOS op 3 - berichten over de egel, die met fikse alchoholkegel in Halle werd binnengebracht.