Nieuws

Grote zorgen over personeel Hameland

LICHTENVOORDE - De ondernemingsraad van de Achterhoekse sociale werkvoorziening Hameland maakt zich ernstig zorgen over het personeel.Hameland biedt werk aan mensen met een beperking.
De werkvoorziening wordt opgeheven omdat het efficiënter moet worden georganiseerd. Dat betekent dat de vijf gemeenten die nu samen in Hameland zitten ervoor kiezen om het samen te organiseren.
De veranderingen zorgen veel onrust voor werknemers van de sociale werkplaats. Ze weten niet waar ze aan toe zijn per 1 juni.

Angst voor suïcidale werknemers

'Er zijn situaties bekend dat werkleiding zegt: ik ben bang dat deze werknemer suïcidaal aan het worden is', zegt Leon ten Have van de ondernemingsraad. 'Voor heel veel van onze mensen is het werken bij Hameland hun bestaan. Hier hebben ze hun sociale contacten, hier voelen ze zich nuttig en gewaardeerd. Als dat wegvalt, wat is er dan? Voor veel mensen niets.'
De voorzitter van de ondernemingsraad en werknemer Marco Keunenger op Radio Gelderland over de onrust bij het personeel
De directie zegt geen signalen te hebben gekregen van de problemen bij medewerkers. De ondernemingsraad heeft een brandbrief gestuurd naar de vijf gemeenten met het verzoek om de plannen te heroverwegen.