Nieuws

Stormloop op visdag Barneveld blijft uit

BARNEVELD - Het was een spannende ochtend voor visclub Vimebe, de stichting voor mensen met een beperking.
Zou het rustig blijven of zouden er zoveel mensen komen dat de politie moest ingrijpen? Ondanks de signalen verwachtte voorzitter Erik Romp van de stichting het eerste. En dat kwam uit.
De visclub heeft vandaag een open dag om mensen met een beperking kennis te laten maken met de vissport. Toen de club het evenement eerder deze week deelde op Facebook meldden zich echter duizenden mensen aan, en dat was niet de bedoeling. Visioenen van het uit de hand gelopen Project-X feest uit 2012 doemden op. 
Er was wel politie aanwezig vanmorgen, maar die vertrok nadat duidelijk was dat het bij 24 gehandicapten bleef die naar de open dag kwamen.

Nationale Hengeldag

De open dag wordt gehouden bij de visvijver Koeweide op het landgoed Schaffelaar in Barneveld. Met de open dag probeert de stichting VIMEBE meer mensen te activeren om deel te nemen aan vissen, want het is ontspannend en betaalbaar.
De club heeft via een actie een mobiel invalidentoilet kunnen aanschaffen. Die wc is vandaag ook voor het eerst te zien en te gebruiken.Tegelijkertijd is er ook een visdag voor de jeugd. Het is vandaag namelijk Nationale Hengeldag.