Nieuws

Meer dan 800 fietsers willen 'beste vakantiebaan van Gelderland'

Meer dan 800 fietsers willen 'beste vakantiebaan van Gelderland'
Meer dan 800 mensen hebben zich tot nu toe aangemeld voor de 'beste vakantiebaan van Nederland'; in 100 dagen 5000 kilometer fietsen en onderweg via sociale media vertellen wat je allemaal beleeft.Het kiezen van de juiste kandidaat is nog een hele toer, beaamt Hanneline Oosting van Toerisme Gelderland.
ARNHEM - Meer dan 800 mensen hebben zich tot nu toe aangemeld voor de 'beste vakantiebaan van Nederland'; in 100 dagen 5000 kilometer fietsen en onderweg via sociale media vertellen wat je allemaal beleeft.Het kiezen van de juiste kandidaat is nog een hele toer, beaamt Hanneline Oosting van Toerisme Gelderland.
'We hebben gelukkig al 700 sollicitaties bekeken.'
De baan, die op 1 juli van start gaat, is geen sinecure. Oosting: 'We vragen veel. Je moet niet alleen elke dag 50 kilometer fietsen, maar ook alles wat je ziet onderweg delen op internet.'

Toerisme Gelderland wil op deze manier de Veluwe, regio Arnhem-Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek op een unieke manier in de etalage te zetten. Gelderlanders hebben een actieve rol, doordat ze voor een groot deel bepalen wat de fietser moet bezoeken door tips te geven op Facebook, Twitter en de online fotodienst Instagram.
Vanmiddag om 17:00 uur sluit de sollicitatietermijn. Solliciteren kan tot die tijd op 5000kmgeldersestreken.nl.