Nieuws

De Graafschap stunt tegen Go Ahead Eagles: promotie lonkt voor Achterhoekers

DEVENTER - De Graafschap heeft zich maandagmiddag geplaatst voor de finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie.
Na de 1-0 zege op de Vijverberg afgelopen vrijdag wonnen de Superboeren ook in Deventer met 0-1.De Graafschap begon goed aan het duel, maar liet zich daarna overlopen door Go Ahead Eagles. Het was lang wachten op de 1-0, maar uiteindelijk was het invaller Vincent Vermeij die de Graafschap naar de overwinning (en de finale) kopte.

Leuke openingsfase

De Graafschap verdedigde bij Go Ahead Eagles een 1-0 voorsprong in de strijd om promotie naar de eredivisie en de Doetinchemmers leken in de openingsfase meteen zaken te willen doen. Al snel kreeg Van Ewijk een grote mogelijkheid, maar hij schoot over.
Daarna was Go Ahead toch het dichtst bij de openingstreffer. Glynor Plet had een prachtige omhaal in huis na een voorzet van Verhoek, maar zag zijn bal op de paal belanden. In de rebound was het Schalk die stuitte op keeper Jurjus.

Go Ahead dwingt De Graafschap achteruit

Na een goed begin van De Graafschap was het toch de thuisploeg die meer begon aan te dringen. Schalk schoot in de handen van Jurjus en even later schoot Eagles-middenvelder Türüc net voorlangs. Türüc was even later weer gevaarlijk, toen hij makkelijk langs zijn man kwam en Schalk in kansrijke positie zette. Het was Linssen die zich op tijd voor het schot wierp. 
Het was daarna wachten op de 1-0 voor de thuisploeg, want Türüc liep wederom makkelijk Straalman voorbij en gaf daarna een perfecte voorzet op zijn spits Plet, maar de Go Ahead-huurling kopte naast.
De spits leek zijn vizier niet op scherp te hebben staan, want ook een goede voorzet van Lambooij kreeg Plet, in twee instanties, niet achter Jurjus. Uit de hoekschop die volgde kregen de Deventernaren alweer de volgende kans, maar ook deze keer ging de kopbal van Schalk er niet in.

De Graafschap krijgt nog goede kansen

Voordat beide ploegen gingen rusten was het toch nog De Graafschap dat gevaarlijk werd. Tim Janssen kopte uitstekend een vrije trap op goal, maar keeper Cummins redde uitstekend. Ook Robin Pröpper kreeg nog een grote kopkans, maar zag niet hoe vrij hij stond en kopte onzorgvuldig over.
De eerste grote kans na rust was weer voor de Doetinchemmers. Tarfi legde vanaf rechts een bal prachtig op het hoofd van Vida, maar die kopte, in uitstekende positie, naast.

Wedstrijd valt enigszins stil

De wedstrijd viel na die kans van De Graafschap een beetje stil. De ploeg uit Deventer probeerde wel aan te vallen, maar de verdediging van de Superboeren liet weinig gaatjes vallen. De uitploeg vond het wel best en was vooral bezig om de wedstrijd zoveel mogelijk te vertragen. Richting het laatste kwart van de wedstrijd kwam er weer wat leven in de wedstrijd. Schalk schoot onder de vuisten van Jurjus door, maar de Doetinchemse uitblinker Cavlan redde de bal uitstekend van de doellijn.

De Graafschap op voorsprong

Vincent Vermeij kwam voor het laatste kwartier in de ploeg voor de tegenvallende Tim Janssen en toonde zich meteen het goudhaantje voor de Doetinchemmers in Deventer. Zijn eerste balcontact was een kopbal uit een hoekschop van Kaak. Die kopbal belandde hard achter keeper Cummins: 0-1.

Wedstrijd gestaakt

Na de openingstreffer van Vermeij begon de tramelant in Deventer. Twee supporters renden het veld op richting de spelers en de supporters van De Graafschap. Stewards grepen pas laat in. Scheidsrechter Van Boekel besloot de wedstrijd daarop te staken.
Toen de wedstrijd weer hervat werd leek de puf uit de wedstrijd. De Eagles wilden nog wel voor de 1-1 gaan, maar de ploeg scoort moeilijk. Zoals het ook liet zien in deze tweeluik met De Graafschap.

Counter

De Doetinchemmers loerden nog vooral op de counter. Dat leverde nog een grote kans op voor Kristopher Vida, maar hij schoot, van dichtbij, hoog over.
Het bleef dus bij 0-1 en daardoor speelt De Graafschap donderdag om 18.30 uur thuis tegen Volendam of FC Eindhoven. Voor Go Ahead Eagles is het eredivisie-avontuur voorbij. De ploeg speelt volgend jaar in de eerste divisie.
Opstelling:
Jurjus; Straalman, Pröpper, Van de Pavert, Cavlan; Tarfi, Linssen (67. Kaak), Vida, Lazic(81. Massop); Janssen,(70. Vermeij) Van Ewijk.
Reserves: Massop, Vermeij, Heusinkveld, Kaak, Will, Koolhof, Menting.