Nieuws

Wat kunt u vandaag beleven in de mooiste provincie van Nederland?

Wat kunt u vandaag beleven in de mooiste provincie van Nederland?
Wat valt er allemaal te doen op deze zaterdag? Morgen en overmorgen is het Pinksteren maar vandaag is er ook van alles te beleven in Gelderland.
ARNHEM - Wat valt er allemaal te doen op deze zaterdag? Morgen en overmorgen is het Pinksteren maar vandaag is er ook van alles te beleven in Gelderland.

Fietscrossen in Geldermalsen

Spectaculaire wedstrijden en veel spanning. In Geldermalsen is zaterdag het Nederlands kampioenschap fietscross. De wedstrijden beginnen op 11:00 uur op de fietscrossbaan aan de Meersteeg in Geldermalsen. Wie weet zie jij dan degene die gekroond wordt tot Nederlands kampioen fietscrossen. En daar hoef je dan geen entree voor te betalen.

1750 honden in de Rijnhal

Overal geblaf om je heen. Als je er goed tegen kan, ga dan eens naar de Rijnhal in Arnhem. Dit pinksterweekeinde houdt de Kynologenclub Arnhem haar jaarlijkse hondenshow. 1750 honden van meer dan 200 verschillende rassen kun je er bewonderen. Om 10:00 uur gaan de deuren open.

Veluwse Wijnroute

Heerlijk aan de wijn op zaterdag. Wijn gemaakt op eigen Gelderse bodem is te proeven tijdens de Veluwse Wijnroute. Drie wijngaarden zijn van 11:00 uur tot 17:00 uur open. Wijngaard Telgt aan de Telgterweg in Ermelo, Wijngaard aan de Breede Beek aan de Slichtenhorsterweg 69 in Nijkerk en Wijnhoeve De Veluwe aan de Lontweg 1 in Otterlo zijn open. Tip: pak de fiets, dan kun je lekker proeven.

Kunstmarkt in Hattem

Benieuwd naar het werk van vijftig kunstenaars? Ga dan eens kijken op het prachtige plein rondom de Grote Kerk in Hattem. Op de kunstmarkt kom je schilderijen, grafiek, fotografie, beelden, keramiek en nog veel meer tegen. De kinderen hoeven zich niet te vervelen. Zij kunnen zelf kunst gaan maken. Het begint om 11:00 uur.

Grand prix zijspancross

Is crossen zonder herrie niet goed genoeg? De meer brute pk's zijn te vinden op circuit De Bargen in Oldebroek. Daar wordt zaterdag en maandag volop geracet voor het WK zijspancross. De kaartjes voor zaterdag zijn 10 euro, voor zondag kosten ze 25 euro.