Nieuws

Nog geen spoor van ontsnapte crimineel in Kleve

Nog geen spoor van ontsnapte crimineel in Kleve
De Duitse politie heeft nog geen spoor van de 27-jarige crimineel die donderdag met hulp van een 22-jarige vrouw uit een forensische kliniek wist te ontsnappen in de Duitse stad Kleve, net over de grens bij Nijmegen.
KLEVE/NIJMEGEN - De Duitse politie heeft nog geen spoor van de 27-jarige crimineel die donderdag met hulp van een 22-jarige vrouw uit een forensische kliniek wist te ontsnappen in de Duitse stad Kleve, net over de grens bij Nijmegen.
De politie kreeg wel tips maar die hebben tot nu toe tot niets geleid, aldus de politie vrijdag.

Ritje naar de dokter

De vrouw bevrijdde de man donderdag toen hij begeleid door twee verplegers op weg was naar een dokter. Met getrokken wapen dwong ze de begeleiders de man zijn boeien af te nemen.
Vervolgens dwong ze een passerende automobilist te stoppen. De twee ontkwamen in de auto. Het tweetal reed naar Goch, maar kreeg met de auto een ongeluk in Hassum. Ze zijn volgens de politie daarna te voet verder gegaan.

Politie in regio Nijmegen alert na wildwest-ontsnapping

De man is tot een gevangenisstraf van 6,5 jaar veroordeeld voor een roofoverval op een vrouw in haar woning in 2012. De politie heeft foto's van de verdachten verspreid.
Volgens een woordvoerder van de Duitse politie is de kans miniem dat de twee de grens zijn overgestoken. De politie in de regio Nijmegen is door de Duitse collega's geïnformeerd over twee voortvluchtige verdachten.