Nieuws

Roparun trekt door Gelderland

Roparun trekt door Gelderland
De Roparun, een estafetterace om geld in te zamelen voor kankerpatiënten, trekt dit pinksterweekeinde door Gelderland.
ARNHEM - De Roparun, een estafetterace om geld in te zamelen voor kankerpatiënten, trekt dit pinksterweekeinde door Gelderland.
De deelnemers komen zondagavond bij Exel (gemeente Lochem) de provincie binnen en rennen en fietsen maandagochtend bij Rhenoy de provincie weer uit.
De deelnemers leggen in estafettevorm 500 kilometer af vanuit Hamburg of Parijs naar Rotterdam. De route vanuit Hamburg komt door Gelderland. Het is een bijzondere loop volgens de organisatie: 'Het feit dat helaas veel mensen direct of indirect betrokken zijn (geweest) bij kanker, zorgt voor een enorme saamhorigheid onder lopers en toeschouwers.'

Aanmoedigen

Op veel plekken in Gelderland kunt u de lopers en fietsers aanmoedigen. Zoals in Lienden waar vanaf 6.00 uur maandagochtend een podium staat om het lokale Team 30 aan te moedigen. Maar ook het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn zet twee teams in. Maar ook in Zutphen, Ede en Wageningen kunt u de deelnemers door de zware tocht heen slepen.
Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins.

2 miljoen euro opgehaald

In totaal lopen er 315 teams mee met de Roparun. Samen hebben ze ruim 2 miljoen euro opgehaald. De finish is maandagmiddag in Rotterdam.
De route van de Roparun kan je hier vinden. Wil je weten hoe laat de hardlopers door jouw dorp komen? Kijk dan hier.