Nieuws

Werkstraf en rijverbod voor doodrijden van jongen (13) in Buurmalsen

Werkstraf en rijverbod voor doodrijden van jongen (13) in Buurmalsen
Een vrachtwagenchauffeur van 74 uit Kapel-Avezaath is vrijdag veroordeeld voor het doodrijden van de 13-jarige Bob, november vorig jaar in Buurmalsen.
ARNHEM - Een vrachtwagenchauffeur van 74 uit Kapel-Avezaath is vrijdag veroordeeld voor het doodrijden van de 13-jarige Bob, november vorig jaar in Buurmalsen.
De man kreeg een werkstraf van 240 uur en een rij-ontzegging van 18 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk.
Ook Lotte, de 16-jarige zus van Bob, werd aangereden. Zij brak haar voet en scheurde haar enkelbanden. Het meisje is nog steeds aan het revalideren. De chauffeur stelt dat hij de twee die op weg waren naar hun school, niet heeft gezien.

'Ik mis mijn broertje elke dag'

Tijdens de zitting twee weken geleden las Lotte een slachtofferverklaring voor. 'Ik mis mijn broertje nog elke dag. Ik voel me schuldig omdat ik zei dat we rustiger moesten rijden.' In het ziekenhuis kwam ze tot de ontdekking dat haar broertje dood was. 'In het ziekenhuis zat de hele familie in mijn kamer. Ik vroeg me af: waarom zit er niemand bij mijn broertje?'

'Ik vind het verschrikkelijk'

De chauffeur barstte in tranen uit toen hij tijdens die zitting het laatste woord kreeg. 'Ik vind het verschrikkelijk. Ik heb het niet zo gewild. Ik heb mijn best gedaan om het te voorkomen.'

Eis: werkstraf en rij-ontzegging

Justitie eiste twee weken geleden een werkstraf van 240 uur en een rij-ontzegging van 16 maanden, waarvan twee voorwaardelijk, tegen de trucker.
De jongen speelde in de C1 van V.V. Tricht. Zo'n honderd leden van die voetbalclub hebben steun betuigd aan de familie van de omgekomen jongen.