Nieuws

Ronkende gitaren in Dru fabriek in Ulft

ULFT - Gitaarliefhebbers konden zaterdag hun hart ophalen tijdens het Guitar Matrix-evenement in de Dru fabriek in Ulft.
Er waren interviews met bekende gitaristen, er werd gitaarles gegeven tijdens clinics en natuurlijk waren er optredens. Ook kunnen gitaristen meespelen in een gitaarorkest.

Gitaarmarkt

De DRU Cultuurfabriek werd deels omgetoverd tot een plek vol kraampjes, ruimtes voor clinics en interviews en testrooms. Bezoekers konden hun eigen gitaar laten afstellen en verschillende gitaren, versterkers en pedalen uitproberen in testrooms.

Sena Young Talent Guitar Awards (SYTGA)

Talentvolle gitaristen konden zich inschrijven voor de ‘Sena Young Talent Guitar Awards’. Hoofdprijs is een gitaar en een CD-productiebudget van 5000 euro. De wedstrijd in Ulft is de officiële derde voorronde voor de halve finale en finale die later dit jaar tijdens Amsterdam Electric Guitar Heaven plaatsvinden op 20 en 21 juni. De Sena Young Talent Guitar Awards is dé grootste Nederlandse muziekprijs voor getalenteerde muzikanten die elektrische gitaar spelen.
Optredens, clinics en interviews waren er van topgitaristen als metalgitarist Marcel Coenen, Ferdi Jolij en Alan Gascoigne (Normaal), Vedran Mircetic (De Staat), Dries Bijlsma (Typhoon), Rocco Ostermann (Shaking Godspeed) en Leif de Leeuw (winnaar ​SYTGA).
Een foto die is geplaatst door Meindert Bussink (@mindnote) op 16 Mei 2015 om 7:40 PDT