Nieuws

Bekijk hier het overzicht van het belangrijkste Gelderse nieuws

ARNHEM - Wat was het belangrijkste nieuws uit onze provincie van de afgelopen week? Kijk en lees het nogmaals terug in het weekoverzicht. EXAMENS VAN START - De eindexamens zijn begonnen.
Ook veel Gelderse studenten moesten deze week aan de slag. En dat viel zeker maandag niet mee, omdat het kwik ruim boven de 25 graden uitkwam.
VRIJSPRAAK VOOR ALBERT HERINGA - Albert Heringa uit Bennekom, die woensdag terecht stond voor hulp bij de zelfdoding van zijn moeder, ging vrijuit. Heringa gaf 7 jaar geleden zijn moeder 161­­ pillen, waarna ze stierf.
HULDIGING BATOUWE - Bemmel liep woensdagavond uit voor de dames van basketbalvereniging Batouwe. Ze werden voor het eerst in hun bestaan landskampioen.
RIVIERKREEFTEN UITGEZET - Op landgoed Warnsborn in Arnhem werden ruim 100 Europese rivierkreeftjes uitgezet. Dat is bijzonder, want alleen hier komen deze beestjes voor.
EEND OP HET BALKON - In Elst had een eend een wel heel bijzondere plek uitgekozen voor haar nest: een balkon op vier hoog. De bewoner heeft de broedende eend in zijn hart gesloten.
NORMAAL STOPT ERMEE - Na 40 jaar høken is het bijna voorbij: de Achterhoekse rockband Normaal stopt dit jaar. Tienduizend fans genoten donderdagavond in Lochem van een jubileumconcert.