Nieuws

Gras wil niet groeien bij voetbalclub in Ammerzoden

AMMERZODEN - Op het hoofdveld kun je met goed fatsoen niet voetballen en het tweede veld is al helemaal een 'drama'.
Tegenstanders beklagen zich over de kwaliteit van de velden. Maar voetbalvereniging Jan van Arckel in Ammerzoden moet het er wel mee doen.
Oorzaak van de dramatische toestand van de 2 velden is overbezetting. 'Onze velden zijn 5 keer overbelast volgens de KNVB-normen,' zegt voorzitter Nico Kremers.

Veel dames

In de afgelopen jaren is vooral de damestak van de club gegroeid. Dat zorgt ervoor dat het gras eigenlijk geen moment rust krijgt om te herstellen. De slechte staat van de velden zou voor blessures zorgen.
Gemeenteraadslid Robert van Dijk herkent de problemen. Hij omschrijft de velden als 'een kleivlakte met af en toe een grasspriet.'
De toestand van de velden op thuisbasis sportcomplex D'n Huybert van voetbalclub Jan van Arckel liggen het raadslid na aan het hart. De vijf kinderen van Van Dijk spelen bij de voetbalclub.

Gemeente is eigenaar

De CDA'er heeft nu vragen gesteld aan het gemeentebestuur van Maasdriel waar Ammerzoden onder valt. De gemeente is eigenaar van de velden en verantwoordelijk voor het onderhoud. In de vragen geeft Robert van Dijk aan dat zelfs tegenstanders klagen over het knollenveld in Ammerzoden. 
Of de gemeente iets aan de velden gaat doen, wil Maasdriel nog niet zeggen tegen Omroep Gelderland. Eerst worden de raadsvragen van het CDA beantwoord. Dat moet binnen een maand gebeuren.

Kunstgras

Clubvoorzitter Nico Kremers weet al wat de oplossing voor de problemen zou zijn: een veld inruilen voor een kunstgrasveld. Maar die oplossing komt met een rekening van 300.000 euro voor gemeente Maasdriel. En 'dat geld is er niet', aldus raadslid Van Dijk. Wat er dan wel moet gebeuren weet het hij ook nog niet. Waarschijnlijk blijft het dus voorlopig in Ammerzoden voetballen op een kleivlakte met risico op blessures.