Nieuws

'De booster van Didam' draait weer zijn rondjes

HOOGVLIET - De attractie die door een storing deze week zeven mensen angstige momenten bezorgde in Didam, draait weer zijn rondjes op de kermis in Hoogvliet bij Rotterdam.
Goede berichten uit Kermisland. De Speed is volledig goed gekeurd en storing is verholpen. Nederland is de strengste...
Posted by
on

Weer helemaal gekeurd

Voorzitter Jan Boots van de Nederlandse Kermisbond zegt dat hij absoluut niet bang is dat het nog eens gebeurt. 'De Booster is vandaag weer helemaal gekeurd en er zijn geen bijzonderheden aan het licht gekomen.'
Volgens Boots was er in Didam ook geen sprake van een levensgevaarlijke situatie. 'Het waren computerproblemen. Maar ik begrijp dat wachten lang duurt. Als je 2 minuten op de bus staat te wachten, dan lijkt het al snel een halfuur.' De bouwer van de attractie zei eerder tegen Omroep Gelderland een technisch mankement uit te sluiten.
Er zijn volgens Boots bijna nooit incidenten op de kermis. 'Vorig jaar waren er 5 incidenten, waarvan er 3 zijn terug te voeren op het feit dat bezoekers aanwijzingen van het personeel niet opvolgden. Ze zeggen wel eens dat de kermis veiliger is dan vliegen.' De regels in Nederland behoren tot de strengste van Europa, zegt Boots. 

Onderzoek NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft geconstateerd dat er een storing was. De oorzaak  wordt nog onderzocht. De storing was niet zo ernstig dat de attractie aan de kant moet blijven, laat een woordvoerder weten.