Nieuws

Batouwe regelt al bussen voor finale van 'mirakel van Bemmel'

Batouwe regelt al bussen voor finale van 'mirakel van Bemmel'
Ze zijn het 'mirakel van Bemmel', de dames van Batouwe Basketball.
BEMMEL - Ze zijn het 'mirakel van Bemmel', de dames van Batouwe Basketball.
Na drie verloren wedstrijden tegen de Lions uit Landsmeer leek het landskampioenschap niet meer te behalen. Maar woensdagavond wonnen de Bemmelse vrouwen in een volgepakte Bongerd voor de 3e keer op rij en kwamen zo terug tot 3-3 in de 'best of 7' serie.
Zaterdag is de beslissende wedstrijd in Landsmeer en in Bemmel zijn ze al druk bezig met de voorbereidingen op die allesbeslissende wedstrijd. Bestuurslid Patrick Kathmann stond donderdagochtend, met een hese stem, vroeg op. 'Ik moet weer gewoon aan het werk. Alhoewel gewoon, we zijn zaterdag in groten getale aanwezig in Landsmeer. Dus de bussen worden al geregeld vandaag.'

'Wereldwijd nog nooit voorgekomen'

Iedereen lijkt aanwezig te willen zijn bij de finale van Batouwe. De kaartverzoeken stromen binnen sinds woensdagavond. 'Ja, maar het is ook onwaarschijnlijk wat er lijkt te gebeuren. Het komt bijna nooit voor dat een ploeg die 3-0 achterstaat nog kampioen kan worden.Als we kampioen worden is dat een wereldwijd een unicum. Het is ook een wereldprestatie wat de meiden en de coach hier laten zien', vertelt Kathmann.

'Er komt sowieso een feestje'

Kathmann heeft alle vertrouwen in de ploeg, maar weet natuurlijk ook niet wat er zaterdag gaat gebeuren. 'We gaan sowieso een feestje bouwen. Wat de dames nu voor elkaar krijgen, is al een feestje waard. We willen het seizoen goed afsluiten en hopelijk is dat met de beker.
Foto: Brigitte van Heeswijk