Nieuws

Anti-dieetdag: Pleun van Wijk (11) uit Dreumel wil fit worden

NIJMEGEN - Terwijl Europanen steeds dikker worden, blijven wij Nederlanders relatief slank.
Dat blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie. De cijfers werden vandaag naar buiten gebracht, op de landelijke anti-dieetdag.
Toch zijn in Nederland tienduizenden kinderen veel te dik, maar veel ouders zien geen enkele reden om hulp te zoeken. Het is vandaag anti-dieetdag, waarop aandacht wordt gevraagd voor overgewicht bij kinderen.
Nederland telt 18.500 kinderen tussen 2 en 18 jaar met morbide obesitas, 56 procent van die kinderen heeft een verhoogde bloeddruk, 67 procent heeft een of meer risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Net als alcoholgebruik is obesitas een risicofactor voor verschillende vormen van kanker.

Lekker Pûh

Lindsey Langenhof is een diëtiste met ervaring in het begeleiden en behandelen van kinderen. Zij begeleid kinderen vanuit haar eigen praktijk; VoedingsWijs te Nijmegen. 'Voor kinderen met overgewicht werk ik volgens de methode Lekker Pûh!!!. Kinderen krijgen daarin handvatten aangereikt om zelfstandig te streven naar een gezond eet- en leefpatroon. Door niet alleen voeding maar ook bewegen, zelfstandigheid en zelfvertrouwen te stimuleren, coach ik kinderen naar een gezond gewicht.’ Gezonde voeding hoort géén dieet te zijn maar een leefstijl die bij jou past! Daarom zie ik ieder kind en gezin als uniek geheel en pas ik daar mijn behandeling op aan.'

'Ik wil fit worden'

Pleun van Wijk uit Dreumel gebruikt de methode, waarbij niet wordt gelijnd.