Nieuws

Politieacties bij Feyenoord-Vitesse; doorgang onzeker

ROTTERDAM - Het voetbalduel Feyenoord- Vitesse is zondag doelwit van werkonderbrekingen bij de politie.
Het gaat om acties voor een betere cao.
'Dit betekent dat de wedstrijd niet mag rekenen op een volwaardige ondersteuning door de politie. Het is uiteindelijk aan de burgemeesters van de speelsteden om te beoordelen of het verantwoord is de voetbalwedstrijd te laten doorgaan', meldde een woordvoerderwoensdag.
Het is dus nog niet duidelijk of de wedstrijd, die belangrijk is in de strijd om de 3e plek in de eredivisie, zondag kan worden gespeeld.

Hardere acties

De politie probeert al lange tijd met allerlei acties verantwoordelijk minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) te bewegen om met een beter cao-voorstel te komen. Omdat de bewindsman volgens de bonden hier nog steeds niet aan tegemoetkomt, worden de acties steeds harder.
'Daardoor zijn we genoodzaakt tot verdere acties op plekken waar veel collega's worden ingezet. Ook bij grootschalige evenementen. Evenementen, met als onderdeel ervan keizer voetbal, zijn hofleverancier als het gaat om politiewerk', stellen de politiebonden. 
De KNVB gaat er vooralsnog van uit dat de wedstrijden komende zondag gewoon doorgaan. 'We hebben kennis genomen van de berichtgeving hierover. We zijn met de betrokken partijen in gesprek', zei een woordvoerder van de KNVB. De KNVB hecht in de eindfase van de competitie veel waarde aan een ordentelijk verloop van de wedstrijden, die zondag allemaal om 14.30 uur dienen te beginnen.