Nieuws

Sofie en Stef uit Winssen vermist in Nepal

WINSSEN - Grote onzekerheid bij de familie Steffens uit Winssen.
Twee kinderen uit het gezin, Sofie en Stef, zijn vermist in Nepal. Het land werd zaterdag getroffen door een enorme aardbeving. Er zijn meer dan 4.000 doden gevallen.
Een dag voor de aardbeving is er voor het laatst contact geweest met Sofie en Stef. Vader Eric en moeder Marrin Steffens vertelden hun verhaal voor de camera van Omroep Gelderland.
Volgens stiefmoeder Sabine waren de twee van plan om rond te trekken door Langtang, een populair wandelgebied ten noorden van de hoofdstad Kathmandu.
'Sofie is met vriendinnetje Robin al meer dan een half jaar op wereldreis. Haar broer Stef is 1 april er naar toe gevlogen, klaar met zijn studie, om zich bij hun aan te sluiten voor 6 weken en verschillende trekkings te doen in het gebied', zegt een bezorgde Sabine.
Het is vrij normaal dat er tijdens een tocht geen contact is, omdat er in het gebied amper internet of telefoon beschikbaar is. Maar na de aardbeving wil de familie niets liever dan contact met de twee. 'Je ziet de beelden van Kathmandu, maar je weet dat het in de afgelegen gebieden nog veel erger is.' Maandagmiddag heeft Sabine wel te horen gekregen dat vriendin Robin veilig is. 'Robin zit bij een groep van zeker 100 mensen, maar wij hebben nog niet bevestigd gekregen dat Stef en Sofie daar zitten.'

'Het is een soort situation room hier'

Vanuit Winssen wordt alles wat met Nepal te maken heeft in de gaten gehouden. 'Dat is eigenlijk wat je de hele dag doet. Er staan hier 7 computers in huis met 7 mensen die alles in de gaten houden. Het is een soort situation room hier. Dat soort grappen maken we dan maar met elkaar, je moet ook een beetje ontspannen', zegt Sabine.

Ongeveer 500 Nederlanders in Nepal

Volgens minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken waren zo'n 500 Nederlanders in het gebied. Met honderd van hen is nog geen contact geweest. 'Maar dat hoeft niet te betekenen dat er iets aan de hand is. Er is nauwelijks communicatie mogelijk', aldus Koenders.
Op vliegveld Eindhoven landt dinsdag een militair vliegtuig met veertig Nederlanders die afkomstig zijn uit Nepal. Het gaat om een vlucht met ouderen en mensen met kleine kinderen die in Nepal waren ten tijde van de zware aardbeving.