Nieuws

Jonge moslims delen gratis korans uit in Nijmegen

Jonge moslims delen gratis korans uit in Nijmegen
Een groep moslims in Nederland grijpt Koningsdag aan om in dertien Nederlandse steden 15.000 korans gratis aan de man te brengen.
NIJMEGEN - Een groep moslims in Nederland grijpt Koningsdag aan om in dertien Nederlandse steden 15.000 korans gratis aan de man te brengen.
Ook in Nijmegen worden de boeken uitgedeeld.
Met de actie willen de gelovigen vooral een tegenwicht bieden aan de negatieve beeldvorming over de islam door onder meer acties van Islamitische Staat (IS) en aanslagen van extremisten. De voornamelijk jonge moslims die dat doen hebben allemaal zelf sponsors gevonden zodat ze de korans konden kopen, voor 1 euro per stuk.

Nooit gedoe op straat

Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Islamitisch Centrum Middenweg in Rotterdam. Van hieruit gaan jongeren regelmatig de straat op om het heilige woord te verkondigen.
'Op straat is er nooit gedoe', benadrukt Fehd el Ouali, die het koranproject vanuit Rotterdam leidt. ''Een enkeling roept eens 'ga toch weg’. Maar de Nederlandse niet-moslims die wij spreken, willen een koran. Zij willen los van de media zelf hun oordeel vellen over wat de islam heeft te bieden, merken wij.'

Niet naar Syrië

De moslims delen korans uit in een tijd waarin hun geloof veel te verduren krijgt. Aanslagen in Europa en gruwelijkheden van Islamitische Staat (IS), maar El Ouali en Houri weigeren de slachtofferrol aan te nemen. Houri: 'Ook hier in Nederland kun je als moslim van betekenis zijn voor je geloof. Daar hoef je geen duizenden kilometers voor naar Syrië te reizen.'
Foto: Muhammad Ghouri