Nieuws

Corso Tiel: voor de 55e keer groente en fruit plakken

TIEL - Het is nog lang geen september, maar de corsokoorts is alweer ruimschoots uitgebroken.
Ontelbare vrijwilligers dragen bij aan het 55e Fruitcorso in Tiel, eind september. 13 grote wagens, 6 jeugdwagens, fruitmozaïeken.
Donderdagavond zijn de maquettes van de wagens gepresenteerd in Schouwburg Agnietenhof in Tiel. Tijdens de aftrap van het corso werd blij verkondigd dat er meerdere feestjes te vieren vallen. De fruitmozaïeken versieren de grachten met groente en fruit voor de 50e keer. Het kindercorso, vast onderdeel van de stoet, bestaat 15 jaar. En drie verenigingen vieren ook een 50-jarig jubileum: Geldermalsen, Maurik en Echteld.
In een stampvolle zaal bedankte voorzitter Rian Verwoert, voorzitter van het organiserende 4-Stromenland, uitvoerig alle vrijwilligers die het Fruitcorso mogelijk maken. En ook burgemeester Hans Beenakker van Tiel was zichtbaar in zijn nopjes met het naderende groente- en fruitfeest. Na de presentatie konden alle aanwezigen zich vergapen aan de in de foyer van de schouwburg opgestelde maquettes. Er werd gewezen, instemmend geknikt naar elkaar en een tsunami aan foto's gemaakt. In Tiel en alle aan het corso deelnemende plaatsen daar omheen kunnen ze niet wachten tot het eind september is.