Nieuws

Kinderlintje voor beste vrienden van Jeffrey

GROENLO - Er zijn vandaag niet alleen lintjes aan volwassenen uitgedeeld.
Steeds meer gemeenten grijpen de traditionele lintjesregen aan om ook kinderen te onderscheiden. In Groenlo zijn de vrienden van de 12-jarige Jeffrey Bonenkamp gedecoreerd. Dat gebeurde op hun eigen basisschool  De Ni Je Veste.
Jeffrey is 12 jaar en zit in groep 8. Jeffrey gaat door een ziekte steeds minder goed zien. Door de problemen met zijn ogen heeft Jeffrey veel operaties gehad, ook het laatste jaar nog. Dit om wat hij nog kan zien vast te houden. Zijn schoolvrienden Ids de Vries, Luuk Ottink en Juul Krabbenborg helpen hem waar het kan.

Weer lachen

Burgemeester Annet Bronsvoorst van de gemeente Oost Gelre reikte de gemeentelijke waarderingspenningen aan de jongens uit. Daarbij sprak ze de jongens als volgt toe:
'Drie jongens die het heel vanzelfsprekend vinden om Jeffrey Bonenkamp te helpen. Jullie zijn ook beste vrienden. Vanaf het begin van de lagere schooltijd zitten jullie bij elkaar in de klas en op het voetbal. Jullie halen Jeffrey thuis op. Dragen zijn tas als het nodig is, helpen op het schoolplein. Overal nemen jullie Jeffrey mee naartoe. Hij wordt bij de arm gepakt en meegenomen. Als de leerkracht niet kan ondersteunen helpen jullie en maken samen het werk af. Ook thuisbezoek, na weer een operatie. Als Jeffrey het even moeilijk heeft, komen jullie op bezoek. En ik heb me laten vertellen dat het dan weer even dolle pret is met zijn vieren. De humor ontbreekt dan niet. Dat dit Jeffrey weer vertrouwen en moed geeft om verder te gaan. Jullie zijn van groot belang voor hem. Op die manier gun je hem een zo normaal mogelijk leven.  Jullie kunnen ook dingen zeggen, die hij accepteert. Zoals: “zeg Jeffrey, de hele wereld draait niet alleen om jou”. En het is weer lachen'.
De uitreiking van de penningen was tijdens de Koningsspelen op de basisschool. ’s Middags was de opening van het vernieuwde schoolplein. Jeffrey heeft het nieuwe schoolplein open mogen schieten.