Nieuws

Dodenherdenking NOS vanuit Putten

Dodenherdenking NOS vanuit Putten
De NOS doet tijdens de jaarlijkse dodenherdenking op maandag 4 mei verslag vanuit Putten.Naast de nationale herdenking op de Dam besteedt de omroep altijd aandacht aan een tweede gemeente in Nederland.
PUTTEN - De NOS doet tijdens de jaarlijkse dodenherdenking op maandag 4 mei verslag vanuit Putten.Naast de nationale herdenking op de Dam besteedt de omroep altijd aandacht aan een tweede gemeente in Nederland.
Dit jaar is gekozen voor Putten, het Veluwse dorp dat in oktober 1944 werd getroffen door een grote razzia. Annechien Steenhuizen zal daar maandag vanaf 18.45 verslag doen.

Documentaire over de razzia van Putten

Ook wordt de nationale herdenking in de Nieuwe Kerk in Amsterdam live uitgezonden. Aansluitend is bij de NOS de korte documentaire 'De razzia van Putten: de weg naar verzoening' te zien. Deze gaat over de gevolgen van de razzia die de Duitsers hielden in het dorp. Het was een vergelding voor een aanslag door het verzet. 659 mannen werden opgepakt en weggevoerd. Slechts een handjevol overleefde. Na de razzia bleef Putten in rouw achter.