Nieuws

Oefenen met hoogwater bij Nijmeegse Waalkade

Oefenen met hoogwater bij Nijmeegse Waalkade
De Waalkade in Nijmegen was dinsdag uren dicht vanwege een hoogwater-oefening.  Waterschap Rivierenland sloot twee doorgangen aan de Waalkade aan de Lage Markt en de Grotestraat.Deze coupures zijn normaal gesproken open voor verkeer maar het waterschap doet ze dicht op het moment dat het wassende water nadert.
NIJMEGEN - De Waalkade in Nijmegen was dinsdag uren dicht vanwege een hoogwater-oefening.  Waterschap Rivierenland sloot twee doorgangen aan de Waalkade aan de Lage Markt en de Grotestraat.Deze coupures zijn normaal gesproken open voor verkeer maar het waterschap doet ze dicht op het moment dat het wassende water nadert.
De deuren werden vastgemaakt met aluminium balken. Bij het Hoge water in 1995 werd nog gebruik gemaakt van paardenmest. 
'Paardenmest werd vroeger altijd gebruikt om tussen de deuren en de laag balken daarchter te stoppen. Tegenwoordig gebruiken we alumium balken en die sluiten zo goed af, dat paardenmest niet meer nodig is', zegt Marius van Herpen van Waterschap Rivierenland.
Jaarlijks is er een oefening op verschillende plekken in de provincie. Alle 52 plaatsen komen eens in de 5 jaar aan bod.