Nieuws

Tuinen van Appeltern in teken van Vincent van Gogh

APPELTERN - Over een paar weken moeten ze in volle glorie te zien zijn: de 'tuinen voor Vincent', waaraan in de Tuinen van Appeltern hard wordt gewerkt.
Het is 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh is overleden en tien ontwerpers brengen een eerbetoon aan de kunstschilder.
Zij deden mee aan een ontwerpwedstrijd van de Tuinen van Appeltern, waarin werd gevraagd 'een bijzondere tuin te bedenken voor Vincent'. Die kan geïnspireerd zijn op het werk van de kunstschilder, maar even goed bedoeld zijn voor de mens Vincent, die zo van tuinen hield.
'De kunstenaar heeft ons niet alleen leren kijken naar de wereld, op zijn expressionistische manier, maar heeft in zijn kunst de bloemen, de tuinen en het landschap als grote thema's gebruikt. Wie kent niet de schilderijen van de zonnebloemen, de irissen, de bloeiende paardenkastanjes… of de zeer expressieve interpretaties van de diverse tuinen waar Vincent verbleef..', aldus de organisatie van de tuinontwerpwedstrijd. De 'tuinen voor Vincent' worden half mei geopend.