Nieuws

Rheden wil natuurbegraafplaats

Rheden wil natuurbegraafplaats
Op Begraafplaats en Gedenkpark Heiderust is het binnenkort waarschijnlijk mogelijk om op een natuurlijke manier te worden begraven.
RHEDEN - Op Begraafplaats en Gedenkpark Heiderust is het binnenkort waarschijnlijk mogelijk om op een natuurlijke manier te worden begraven.
Zonder kist, zonder urn, zonder grafsteen. Het college van b&w van de gemeente Rheden heeft besloten om deze manier van begraven toe te staan op de begraafplaats.
Natuurbegraven is sinds enkele jaren in Nederland mogelijk, maar nog slechts op een beperkt aantal plaatsen. Op een natuurbegraafplaats bevindt zich geen herinneringsmonument op het graf, hooguit een boomschijf met inscriptie. De natuurgraven gaan weer op in de natuur.
Aan de Velpse kant van de begraafplaats wordt een bos geschikt gemaakt voor natuurbegraven. Begraven kan onder of naast een boom, aan de rand van het bos of mogelijk in de heide.
De gemeenteraad moet nog instemmen met het plan voor de begraafplaats. Eind mei stemt de raad over het voorstel van het college van burgemeester en wethouders.
Foto: natuurbegraafplaats Hillig Meer in Drenthe (WikiCommons)