Nieuws

Lege kooien in Dierenpark Wissel Epe

EPE - Wie nog even de tapir van het failliete Dierenpark Wissel in Epe wil bezoeken, moet daarvoor naar ZooParc Overloon.
En de sneeuwuil is vertrokken naar Aquazoo Leeuwarden. De twee rode panda's zijn de grens over, naar de dierentuinen in Heidelberg en Berlijn.
De kooien bij Dierenpark Wissel staan leeg. De laatste dieren zijn afgelopen week herplaatst bij andere dierentuinen, laat eigenaar Libéma weten. Alle dieren hebben een nieuwe plek gekregen met hulp van het Europese netwerk van de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA). Dierentuinen kunnen zich aanmelden voor diersoorten. Voor de dieren hoeft niet betaald te worden, alleen voor het transport.
In februari ging Zodiac Zoos failliet. De drie dierentuinen zijn overgenomen door Libéma, maar dat bedrijf zag geen toekomst meer voor Dierenpark Wissel in Epe. In februari werd dan ook bekend gemaakt dat Wissel niet meer open zou gaan.
Libéma is overigens nog wel eigenaar van het terrein. Het is nog niet bekend wat daarmee gebeurt. Volgens de gemeente Epe houdt het terrein de huidige bestemming.

Waar zijn de dieren (overzicht van een aantal dieren):

Rode Panda: Heidelberg, Berlijn
Tapir: ZooParc Overloon
Ara: Planckendael Zoo
Sneeuwuil: Aquazoo Leeuwarden
Pinguins: Beeksebergen
Steppenvos: Dierenrijk Nuenen
Aziatische otter:  Dierenrijk Nuenen
Ooievaar: Aquazoo Leeuwarden
Griekse landschildpadden: Dierenrijk Nuenen
Witpluim oeïstiti's: Aquazoo Leeuwarden
Capibara's: naar Noorwegen, en naar Planckendael Zoo
Marabou's: Dierenrijk Nuenen