Nieuws

Werkzaamheden N18 kunnen van start na besluit Raad van State

DEN HAAG - Er kan eindelijk worden begonnen met de vergroting van de N18 van Varsseveld naar Enschede.
Dinsdag veegde de Raad van State de laatste bezwaren van tafel. De N18 staat al jaren bekend als een gevaarlijke weg. Met de aanpassingen moet de veiligheid worden verbeterd en de bereikbaarheid van de regio vergroot. De N18 staat bekend als een gevaarlijke weg. Over aanpassingen wordt al jaren gepraat.

Nieuwe weg van Groenlo naar Varsseveld

Het project N18 Varsseveld - Enschede valt onder te verdelen in drie delen . Verbreding van de bestaande N18 bij Varsseveld, aanpassingen om de veiligheid te vergroten tussen Varsseveld en Groenlo en een compleet nieuwe autoweg tussen Groenlo en Enschede. De maatregelen worden betaald door het Rijk, de provincies Gelderland en Overijssel en betrokken gemeenten. 

beeld: Rijkswaterstaat

Volgend jaar beginnen

Rijkswaterstaat is bezig met de aanbesteding van het project. Begin 2016 moet een aannemer bekend zijn voor de aanleg van de nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede. Naar verwachting kan de aannemer dan in de tweede helft van dat jaar beginnen met de werkzaamheden. Een andere aannemer wordt gezocht voor de werkzaamheden bij Varsseveld en tussen Varsseveld en Groenlo.
Die moet halverwege 2016 bekend zijn. Als voorbereiding op de werkzaamheden begint Rijkswaterstaat dit jaar al met het verleggen van kabels en leidingen en met het slopen van woningen en dergelijke. In 2018 moeten er auto's rijden over de nieuwe N18 met ongelijkvloerse kruisingen.

Gelderland Op Weg over de N18 (10 maart 2015)
Zelf het wegontwerp in virtuele vogelvlucht bekijken kan HIER.