Nieuws

"Hopelijk is Doesburg net zo mooi als Winterswijk"

WINTERSWIJK - Gelderse asielzoekerscentra puilen uit met vluchtelingen die recht hebben op een woning maar die nog niet krijgen.
De gemeenten zeggen niet genoeg huurwoningen te hebben om de vraag aan te kunnen. De familie Sawan uit Syrië wacht op ook een woning. Maar meer dan op een woning wachten ze op de start van hun nieuwe leven. 

Doesburg

De familie woont nu in het asielzoekerscentrum in Winterswijk, maar weet al dat ze in Doesburg komt te wonen. Tot een bezoek aan het hanzestadje is het nog niet gekomen."Ik hoop dat het net zo mooi is als Winterswijk, " aldus vader Naseem Sawan "Ik heb het op internet opgezocht en de huizen zien er mooi uit." Ze hopen snel goed nieuws uit Doesburg te krijgen, omdat een vaste verblijfplaats het begin is van een nieuw leven.

Inburgering

De leerplichtige kinderen gaan nu naar school, maar de inburgeringscursus voor de ouders begint in Winterswijk. Al volgen ze nu wel taallessen in het asielzoekerscentrum. "Mijn vrouw is advocaat en moet hier terug naar de universiteit voor een diploma, ik was marketingmanager bij een omroep en wil ook graag weer aan het werk. We willen dus snel aan de inburgeringscursus beginnen."