Nieuws

Gratis de bus in voor avondje cabaret

ZALTBOMMEL - Bezoekers van de voorstelling 'Groene Vingers' van cabaretière Ellen Dikker staat vanavond niet alleen een avondje lachen, gieren, brullen te wachten, maar mogen zich ook opmaken voor een busrit van Zaltbommel naar Gorinchem.

Poorterij in Zaltbommel failliet

Het management van Dikker laat weten dat vanwege de financiële moeilijkheden bij Theater De Poorterij in Zaltbommel het optreden is verzet naar Theater Peeriscoop in Gorinchem. De eigenaar van De Poorterij vraagt vandaag het faillissement aan.
Om de bezoekers van deze situatie niet de dupe te laten worden, werd gisteravond besloten een bus in te zetten om zo alle mensen van de ene naar de andere locatie te brengen.

'Dit doet pijn'

Directeur Henri Molenaar van de Brabantse Cultuur Groep (BCG) is de exploitant van het theater uit Zaltbommel. 'Het afstoten van De Poorterij doet pijn. Dit was niet zoals we het voor ogen zagen, en ik denk nog steeds dat de combinatie van verhuur, horeca en theater mogelijk is, maar we hebben gewoon een heel slecht jaar gedraaid', aldus Molenaar.

De curator beslist

Doorgaans was volgens de directeur zo’n 25 procent van de stoelen bezet, en dat was te weinig. Hij denkt wel dat het theater open blijft, want volgens hem draait het restaurant heel goed en is een aantal zalen gewoon verhuurd. Maar een curator moet nu beslissen in welke vorm het theater verder zal gaan. 

Kaartjes nog te koop

De Poorterij zou het optreden van vanavond zelf geannuleerd hebben, maar was niet bereikbaar voor commentaar. Op de website van het theater kunnen overigens nog gewoon kaarten gekocht worden voor de voorstelling van Dikker.