Nieuws

Omroep over slachtoffer Ede: 'Norbert was een vakman'

EDE - De man die dinsdagmiddag dood onder het puin van een ingestort bedrijfspand in Ede vandaan werd gehaald, is Norbert Vermeulen (45) uit Wijchen.
Dat bevestigt de Wijchense Omroep, waar Vermeulen tot enkele jaren geleden presentator was.
Vermeulen ging na het vwo op het Canisius College in Nijmegen naar de MEAO op het Hazenkamp College, eveneens in Nijmegen. 

'Bekend gezicht in Wijchen'

Hij was onder meer tijdens de Vierdaagse en bij het carnaval actief voor de lokale omroep. 'Het was een aardige man. Dat werk deed hij heel goed. Hij was een bekend gezicht in Wijchen', aldus een medewerker. De omroep bepaalt in overleg met de familie op welke manier er wordt stilgestaan bij de dood van Vermeulen.

'Omroepman in hart en nieren'

Op de website van de Wijchense Omroep wordt hij een 'omroepman in hart en nieren' genoemd. In 1989 begon hij als 19-jarige bij de zender. De eerste radioprogramma's die hij presenteerde waren 'Get Ready' en 'Sport om 11.00 uur'. Op televisie versloeg hij de jaarlijkse Sleuteloverdracht en de Wijchense Reut. 

Actief tijdens de Vierdaagse

Ook voorzag hij de jaarlijkse doorkomst van de Nijmeegse Vierdaagse door Wijchen van commentaar. In het programma 'Villa4daagse' vroeg Norbert lopers en prominenten naar hun mening, en 'een ludieke manier was hem niet vreemd'. Hij genoot van zijn hobby, aldus de Wijchense Omroep.

Vijf uur lang onder het puin

Vermeulen werd net als een collega van het bedrijf Raab Karcher na ruim 5 uur onder het puin vandaan gehaald. Eerder op de dag was door de storm het dak van het gebouw ingestort. De brandweer had niemand aangetroffen en gaf het gebouw weer vrij.
Aan het eind van de middag bleek dat er toch nog 2 mensen in het pand moesten zijn. Het waren medewerkers van een andere vestiging van Raab Karcher. De andere man (59) ligt zwaargewond in het ziekenhuis.
Foto boven bericht: Wijchense Omroep