Nieuws

Steven de Vreeze waarnemend burgemeester Oude IJsselstreek

Steven de Vreeze waarnemend burgemeester Oude IJsselstreek
Steven de Vreeze is per 1 april waarnemend burgemeester van de gemeente Oude IJsselstreek.De Vreeze was van oktober 2012 tot september 2013 waarnemend burgemeester van de gemeente Lingewaard.
GENDRINGEN - Steven de Vreeze is per 1 april waarnemend burgemeester van de gemeente Oude IJsselstreek.De Vreeze was van oktober 2012 tot september 2013 waarnemend burgemeester van de gemeente Lingewaard.
Daarvoor was hij van 2003 tot 2011 burgemeester van de gemeente Tiel en van 1995 tot 2003 burgemeester van de gemeente Enkhuizen.

Verziekte bestuurscultuur

Vorige week liet Hans Alberse weten zijn positie als burgervader neer te leggen. In de gemeente Oude IJsselstreek is naar verluidt al jaren sprake van een verziekte bestuurscultuur. Recentelijk werd door de raad het vertrouwen in de college van burgemeester en wethouders opgezegd.
De wethouders legden daaropvolgend hun functie neer. Zondag liet ook Alberse weten dat hij zijn ontslag indient: 'Het bestuurlijk klimaat is de afgelopen tijd veranderd. Ik concludeer dat het tijd is om plaats te maken voor een opvolger', liet hij in zijn ontslagbrief weten.