Nieuws

WK aangepast baanwielrennen in Apeldoorn deceptie voor Timo Fransen en Vincent ter Schure

APELDOORN - Baanwielrenners Timo Fransen uit Westervoort en Vincent ter Schure uit Soest zijn er niet in geslaagd wereldkampioen te worden op de 4 kilometer achtervolging op het WK aangepast baanwielrennen in Apeldoorn.
De twee kwamen maar voor één ding naar het Omnisportcentrum: Een gouden plak op het WK voor het thuispubliek. Maar meer dan een vijfde plek in de kwalificatie voor de finale zat er niet in.

Zware teleurstelling

Timo Fransen rijdt op een tandem als piloot voor de slecht ziende Vincent Verschure. Op de 4 kilometer achtervolging moesten ze het opnemen tegen 19 andere tandems van over de hele wereld.
'Het is een echte, echte teleurstelling', zegt Timo Fransen. 'We stonden er in de voorbereiding erg goed voor. We hadden gewoon het idee dat we konden winnen. En dan gaat het uiteindelijk helemaal nergens om.'

Alleen titel telde

'Je werkt hier dag en nacht voor', vult Vincent ter Schure aan. 'Het is niet zo dat we het simpelweg niet kunnen. Dus dan is deze vijfde plek extra teleurstellend. We kwamen hier voor de titel.'
De baanwielrenners begrijpen vooral niet waarom ze het niet voor elkaar kregen sneller te rijden. 'Het lukte gewoon niet om sneller te gaan', zegt Fransen.

Zilver voor mulder

Op de openingsdag van het toernooi was er wel Gelders succes. Teun Mulder uit Zuuk won samen met Tristan Bangma zilver op de kilometer.