Nieuws

Juridisch Loket sluit balies: voortaan eerst bellen

Juridisch Loket sluit balies: voortaan eerst bellen
Het Juridisch Loket, dat rechtsbijstand verleent aan mensen met een laag inkomen of weinig vermogen, verandert haar werkwijze.
NIJMEGEN - Het Juridisch Loket, dat rechtsbijstand verleent aan mensen met een laag inkomen of weinig vermogen, verandert haar werkwijze.
Op 7 april en 11 mei sluiten de balies van de in totaal 30 vestigingen. In Gelderland zijn dat Nijmegen, Arnhem en Zutphen.
Volgens het Juridisch Loket is even binnenlopen er dan niet meer bij en zijn de juristen in eerste instantie alleen telefonisch bereikbaar voor vragen. Mocht een uitgebreider advies nodig zijn, dan gebeurt dat in het vervolg op afspraak. Door de nieuwe werkwijze kan de dienstverlening op niveau blijven en krijgen hulpvragers sneller een jurist aan de lijn, aldus het Juridisch Loket.
Het loket wordt gefinancierd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie en geeft rechtshulp aan mensen tot aan een bepaalde inkomens- en vermogensgrens. Wie meer verdient of vermogen heeft moet een beroep doen op de eigen rechtsbijstandsverzekering, vakbond, mediator of advocaat.