Nieuws

Massale steunbetuiging voor neergestoken oma Toni: 'al meer dan 700 kaartjes'

Massale steunbetuiging voor neergestoken oma Toni: 'al meer dan 700 kaartjes'
'We kregen al ruim 700 kaartjes binnen voor oma, we zijn overdonderd door alle aandacht.
AMSTERDAM - 'We kregen al ruim 700 kaartjes binnen voor oma, we zijn overdonderd door alle aandacht.
Het is echt hartverwarmend.' Dat zegt Nienke Schipper, kleindochter van de donderdag in Amsterdam neergestoken 'oma Toni'. 
Meer dan 700 kaartjes hebben ons vandaag bereikt. Dank Nederland! #omaToni pic.twitter.com/5KyeHSmmGx
— Nienke (@Nientweet)
De hoogbejaarde vrouw (Toni is 96) is volgens Schipper langzaam aan het opkrabbelen, 'maar' benadrukt de kleindochter, 'ze ligt nog wel op de intensive care en heeft voortdurend zorg nodig. Wel hebben we weer iets meer hoop'.

Opgeven kent oma Toni niet

'Het is een soort wonder, maar we zijn er nog niet. Oma is nog niet uit de gevarenzone. In het begin vreesden we heel erg voor haar leven en het gaat sowieso een langdurig proces worden, want dit is een zware aanslag voor haar. Maar opgeven zit niet in haar vocabulaire', aldus Nienke Schipper. 

'Zomaar omhelsd op straat'

Wildvreemden steunen de familie van oma Toni plots; Schipper wordt op straat door volstrekt onbekenden omhelsd en meelevende lieden sturen massaal beterschapskaarten naar het ziekenhuis waar háár oma Toni vecht voor herstel, na die vreselijke aanslag vorige week in de Amsterdamse Pijp.

Wraak

De dader, afkomstig uit Arnhem, meldde zichzelf bij de politie en zit vast. Hij verklaarde te hebben gehandeld 'om zijn vader te straffen'.