Nieuws

Toeteren voor recht op onderwijs gehandicapte kinderen

Toeteren voor recht op onderwijs gehandicapte kinderen
Bijna 100 Gelderse basisscholen trekken vandaag aan de bel om aandacht te vragen voor het recht op onderwijs van leeftijdsgenootjes met een handicap in ontwikkelingslanden.De actie Wij trekken aan de bel' wordt georganiseerd door het Liliane Fonds.
ARNHEM - Bijna 100 Gelderse basisscholen trekken vandaag aan de bel om aandacht te vragen voor het recht op onderwijs van leeftijdsgenootjes met een handicap in ontwikkelingslanden.De actie Wij trekken aan de bel' wordt georganiseerd door het Liliane Fonds.
Met potten, pannen, fluitjes en trommels maken duizenden leerlingen 1 minuut lang lawaai. Basisschool Het Kleurrijk in Nijmegen staat op een bijzondere manier stil bij de actie. Nadat ze lawaai hebben gemaakt, gaan ze tijdens de gymles aandacht besteden aan sporten met een handicap. Ze doen dit onder andere met behulp van rolstoelen en geblindeerde skibrillen.
Volgens het Liliane Fonds zijn er 23 miljoen kinderen wereldwijd die geen onderwijs krijgen. Niet alleen in Nederland wordt getoeterd. Ook in Afrika, Azië en Latijns-Amerika maken kinderen op het schoolplein 1 minuut lawaai.
Foto:
Henk Braam, KBS De Viersprong Wijchen, 2014