Nieuws

Vermist gezin uit Doorwerth gevonden in Duitsland

DOORWERTH - Het vermiste gezin uit Doorwerth is maandagmiddag in goede gezondheid aangetroffen in Duitsland.
De Duitse politie vond de vader en moeder en hun 5 kinderen rond half 4 in de buurt van Gronau.
Op school en in de buurt hadden de gezinsleden verteld dat ze naar Amerika gingen. De buurt alarmeerde de politie toen er zondag veel kabaal was in het huis. Gordijnen waren kapotgesneden en verder waren binnen veel vernielingen aangericht.

Zoekactie

De politie startte daarop een grote zoekactie. Er werd onder meer met duikers gezocht in de Rijn bij Renkum. De directeur van basisschool 'De Wegwijzer' waar drie kinderen op zaten, vertelde dat er afgelopen vrijdag een afscheidsfeestje is gehouden omdat de kinderen naar Amerika zouden vertrekken.
De Nederlandse politie wil graag een goed gesprek met de familie hebben.

'Blij en opgelucht'

Burgemeester Jean Paul Gebben is 'blij en opgelucht dat het gezin in goede gezondheid is gevonden'. De gemeente heeft heel nauw contact met de politie gehad tijdens de vermissing.

Liveblog (gesloten)

16.15 De Duitse politie heeft het gezin rond 15.30 uur aangetroffen in Gronau. We sluiten daarom het liveblog.
16.03 De politie meldt dat het vermiste gezin uit Doorwerth in goede gezondheid in Duitsland is gevonden.
15.53 Het huis van het vermiste gezin is één grote chaos.
— Thomas Wustman (@ThomasWustman)
15.30 De moeder van de man van het vermiste gezin is door de politie bevraagd of zij meer informatie heeft. Ook zou volgens verslaggever Fred Gerritsen de politie een paar weken geleden geruime tijd met de man hebben gesproken.
15.23 Diverse media melden dat er een auto gevonden is. De politie ontkent dit echter.
15.15 Verslaggever Jeroen Mäkel sprak met een aantal buurtbewoners. 'Wij belden tussen 16.00 en 17.00 uur de politie. Niet naar aanleiding van de auto; maar omdat het huis er vernield uit zag. En er gesneden was in de gordijnen'.
15.05 Volgens politiewoordvoerder Paul Koetsier is het hele gezin zondagochtend gezien; 's middags zagen buurtbewoners alleen de vader met enkele kinderen
14.50 Beeld vanuit Doorwerth waar de technische recherche onderzoek doet in het huis van het vermiste gezin. 
14.43
Verslaggever Fred Gerritsen sprak de directeur van basisschool 'De Wegwijzer' waar de drie kinderen op school zaten.

14.16 De technische recherche doet onderzoek in het huis; hopend op aanwijzingen over waar het gezin heen vertrokken is. Voor 15.00 verwacht de politie tevens geen groot nieuws te brengen.
13.57 Inmiddels is ook de technische recherche gearriveerd in het huis op de Johanniterweg in Doorweth
Technische recherche is gearriveerd. #Doorwerth #OmroepGLD pic.twitter.com/acrwtVKDn0
— Thomas Wustman (@ThomasWustman)
13.41 Drie kinderen van het vermiste gezin uit Doorwerth hebben afgelopen vrijdag afscheid genomen van basisschool De Wegwijzer in Doorwerth, meldt de directeur. Volgens hem zou het gezin naar Amerika vertrekken. Inmiddels is de technische recherche gearriveerd bij het huis in Doorwerth.
13.40 Vanaf nu kunt u alle ontwikkelingen volgen door middel van updates.

Politie doet onderzoek in huis

De politie doet maandagmiddag onder toezicht van de rechter-commissaris onderzoek in en om het huis aan de Johanniterweg in Doorwerth, dat voor kort thuisbasis was van het vermiste gezin. De omgeving rondom het huis is afgezet. Volgens politiewoordvoerder Koetsier bestaat de familie uit man, vrouw en vijf kinderen.

Chaos in huis

Volgens verslaggever Jeroen Mäkel is het huis een behoorlijke puinhoop en lijkt het alsof er iemand te keer is gegaan. 'Er liggen overal veren. De bank is kapot gesneden en de planken lijken wel los getrokken. Ook de huur zou per 15 maart zijn opgezegd'.
Over het gezin is nog weinig bekend: wel dat de vrouw Amerikaanse is en dat er vijf kinderen zijn in de leeftijd tot 10 jaar oud. Het jongste kind zou net in dat pand geboren zijn. Volgens een basisschooldirecteur zitten enkele kinderen op basisschool De Wegwijzer, eveneens in Doorwerth. Volgens buurtbewoners woont het gezin pas sinds zeven maanden op het adres.
Straat in Johanniterweg #Doorwerth afgezet, politie kijkt nu binnen, enorme puinhoop in huis. #OmroepGLD pic.twitter.com/GLhIoWTly4
— Thomas Wustman (@ThomasWustman)

Burgernet

De politie zette zondagavond net voor 19.30 uur Burgernet in en vroeg om rondom de Johanniterweg uit te kijken naar een zwarte Citroën C5 Break met het kenteken 34-JT-TR. Eerder meldde de politie dat het om het kenteken 34-JT-JT zou gaan.
Even later is er door de politie in de Rijn bij Renkum gedoken naar de auto maar daarbij is niets gevonden. Later vandaag gaat de politie opnieuw duiken. Ook probeert de politie op andere manieren om het gezin te traceren.
Beelden zijn van de zoektocht van gisteravond in de Rijn in Renkum