Nieuws

Burgemeester Apeldoorn erkent fouten: 'Ik liet me meeslepen'

APELDOORN - Burgemeester John Berends van Apeldoorn heeft zijn excuses aangeboden aan de gemeenteraad tijdens een spoeddebat.
De gemeenteraadsfracties van Leefbaar Apeldoorn en Gemeentebelangen hadden het debat aangevraagd en wilden opheldering over het niet komen van het Glazen Huis van 3FM.

Niet zorgvuldig genoeg

'Ik vind het jammer dat ik me door mijn eigen motivatie en enthousiasme heb laten meenemen en daarbij te ver voor de troepen ben uitgelopen. Daardoor zijn de formele besluitvormingstrajecten niet zorgvuldig genoeg verlopen, zoals we dat gewend zijn met elkaar te doen.'
Er was veel enthousiasme onder inwoners en ondernemers om het evenement van 3FM naar Apeldoorn te halen. Apeldoorn maakte halverwege januari bekend zich voor 2016 kandidaat te stellen, een maand later trok de gemeente zich geheel onverwacht terug.
De burgemeester erkent dat hij te veel alleen handelde, in de hoop de deadline van eind februari te halen. Met zijn excuses is de kou uit de lucht voor de oppositie. Het evenement van 3FM is welkom in Apeldoorn, welk jaar dat is maakt niet uit.