Nieuws

1688 baantjes zwemmen voor Tanzania

DOETINCHEM - Operatie-assistent Hjalmar de Ruiter uit 's-Heerenberg legde in de nacht van zaterdag op zondag een marathon af.
Niet lopend maar zwemmend. Hij deed dat om geld in te zamelen voor een werkvakantie in Tanzania. Hjalmar gaat in maart samen met vijf collega's van het Slingelandziekenhuis in Doetinchem in een lokaal ziekenhuis in Afrika werken. Het team zal daar operaties uitvoeren, die normaliter niet uitgevoerd kunnen worden in dit ziekenhuis.

Operatie-assistent

Het is niet de eerste keer dat een groep vanuit het Slingelandziekenhuis afreist naar Tanzania. Al meerdere jaren heeft een team chirurgen uit het Slingeland in samenwerking met de stichting vrienden Sengeremma hospital vele operaties uitgevoerd. Het team dat dit jaar afreist bestaat uit een Tropenarts, Traumatoloog, Vaatchirurg, Gipsmeester en een Operatie Assistent.

Meezwemmen

Hjalmar trok naar schatting 1688 baantjes in het zwembad Rozengaarde in Doetinchem. Op zaterdagavond duikt hij het water in. De hele nacht zwom hij duizenden banen en tussendoor houdt hij af en toe een pauze. Rond half negen zondagochtend zwom hij zijn laatste baantje.
Toeschouwers zijn welkom en betaalden 1 euro voor de toegang. Het bedrag dat wordt opgehaald wordt volledig besteed aan medische materialen. Meezwemmen kon ook tegen een kleine financiële vergoeding, ook dat gaat naar het goede doel. De teller staat inmiddels op ruim 2400 euro, het uiteindelijke doel is 3500 tot 4000 euro.