Nieuws

Borstbeeld voor 'mister Vitesse' Theo Bos

Borstbeeld voor 'mister Vitesse' Theo Bos
'Mister Vitesse' Theo Bos krijgt een borstbeeld op het trainingscomplex van Vitesse op Papendal.
ARNHEM - 'Mister Vitesse' Theo Bos krijgt een borstbeeld op het trainingscomplex van Vitesse op Papendal.
Supporters van Vitesse maken dit mogelijk.
Bos speelde 15 jaar in het eerste van Vitesse en was 8 jaar trainer in diverse functies bij de Arnhemse voetbalclub. Hij overleed in 2013 op 47-jarige leeftijd.

Collecte

Het is voor het eerst dat  een Vitessenaar een borstbeeld krijgt. Voor Vitesse-PEC Zwolle op 28 februari wordt gecollecteerd om het beeld mogelijk te maken. 'Het idee speelde bij meer supporters door het hoofd. We wilden niets liever dan onze held op deze manier eren. We proberen het borstbeeld samen met elkaar mogelijk te maken. Daarom gaan we bij de wedstrijd Vitesse vs PEC Zwolle collecteren. Op die manier kan iedereen bijdragen aan het beeld van ons clubicoon', zegt initiatiefnemer Marco Moll.

Vitesse Legends

Het borstbeeld wordt zaterdag 14 maart onthuld, voor het eerste duel van Vitesse Legends. Die spelen dan tegen team Theo Bos, samengesteld uit spelers met wie Theo Bos een bijzondere band had.

'Kippenvel'

Theo Janssen, één van de initiatiefnemers van Vitesse Legends, vertelt over het borstbeeld: 'We zijn heel blij dat we met de Legends onze eerste wedstrijd kunnen spelen en dat we dat ter ere van Theo Bos kunnen doen, zorgt voor kippenvel bij iedereen. Theo was een voorbeeld voor velen. Hij was een man van het volk en iedereen kon zich met hem identificeren. Geweldig dat supporters zich inzetten voor een borstbeeld van Theo.'