Nieuws

Carnaval begonnen met optochten én bezinning

Carnaval begonnen met optochten én bezinning
Het carnaval is zaterdag in volle hevigheid losgebarsten in Gelderland.
DOETINCHEM - Het carnaval is zaterdag in volle hevigheid losgebarsten in Gelderland.
In Doetinchem haalden de carnavalsverenigingen in de ochtend de stadssleutels op in het gemeentehuis.
Om precies 11 minuten over één (13.11 uur) vertrokken ruim 80 wagens en andere acts in de grote optocht door de Achterhoekse stad. Ook in onder andere Klarenbeek, Maasbommel, Millingen aan de Rijn en Culemborg trok een carnavalsoptocht door de straten.

Eucharistieviering

Op veel plaatsen begon het volksfeest met bezinning. Carnavalsvierders in Arnhem bezochten in de ochtend de graven van de oprichters van de vereniging On-Ganse op begraafplaats Moscowa.
Daarna kwamen ze samen voor een carnavalsmis in de Walburgiskerk. Ook in 's-Heerenberg begon de carnavalszaterdag met een Eucharistieviering in de kerk. Daarna startte het jeugdcarnaval met de onthulling van het jeugdmonument. 

Carnavalsstunt

In Wamel was zaterdagochtend het moment van de traditionele carnavalsstunt. In de jaren 70 verving deze activiteit de carnavalsoptocht in het dorp. Met de stunt vestigen inwoners van Wamel vaak de aandacht op een actueel en maatschappelijk thema.
Meer informatie over tradities en gebruiken rond het carnaval vindt u op de website van Een wagen vol verhalen. Hier kunt u ook uw eigen verhalen over het carnaval vertellen. Op Radio Gelderland was de hele ochtend aandacht voor het carnaval in 's-Heerenberg, Doetinchem en Arnhem.
In 's-Heerenberg worden de straten versierd.
Heeft u mooie, leuke of grappige carnavalsfoto's? Stuur ze naar webredactie@gld dan plaatsen wij ze op de website.
Peerdenmennekes in Arnhem.

Dansende nar in Arnhem.

Liefdeswagen staat klaar voor optocht in Doetinchem.

Optocht in Doetinchem.