Nieuws

Een kaartje voor valentijnsdag. Kusje erop?

Een kaartje voor valentijnsdag. Kusje erop?
Een valentijnskaart versturen, maar je hebt geen postzegels meer? Geen nood.
APELDOORN - Een valentijnskaart versturen, maar je hebt geen postzegels meer? Geen nood.
Vrijdag verstuurt Post NL kaarten zonder postzegel als die gefrankeerd zijn met een kus in lippenstift.
Een vette, kleurrijke smok op de plek waar eigenlijk een postzegel hoort te zitten, is genoeg: de postbode bezorgt alle kaarten met kus op valentijnsdag op de mat. 
De actie is uniek in de wereld, zegt een woordvoerder van Post NL. Om de kussen te herkennen moest het scanapparaat dat normaal postzegels scant, oefenen met het lezen van zoenen. 'Daarvoor hebben we 500 kaarten met lippenstift gekust en door het apparaat gevoerd', aldus de woordvoerder.

'Hoeveel kaarten? Geen idee'

Hoeveel mensen meedoen aan de actie weet Post NL niet. 'Normaal gesproken worden met valentijn rond de 500.000 kaarten verstuurd, maar dat is een schatting. Niet alle valentijnpost is goed herkenbaar.'
Wie succes wil boeken met de ongefrankeerde kaart moet die kaart vandaag voor 17.00 uur op de bus hebben gedaan, met een duidelijk zichtbare lippenstiftzoen. Kaarten zijn alleen geldig voor kaarten en brieven in Nederland. En het goede nieuws? Ook mannen mogen meedoen aan de actie...

In Apeldoorn

Post NL rijdt vandaag met een speciale valentijnbus door het land. 's Ochtends staat die tussen 7.30 en 11.30 uur op het Raadhuisplein in Apeldoorn.