Nieuws

Storing CBR deels voorbij: weer theorie-examens in Arnhem

Storing CBR deels voorbij: weer theorie-examens in Arnhem
Bij het CBR in Arnhem kunnen kandidaten voor theorie-examens nieuwe stijl weer hun examen maken.
ARNHEM - Bij het CBR in Arnhem kunnen kandidaten voor theorie-examens nieuwe stijl weer hun examen maken.
Het CBR heeft een oplossing gevonden. Tot 13.00 uur woensdagmiddag konden kandidaten door een ICT-storing geen theorie-examens maken.
Of het de hele dag goed blijft gaan, is nog niet bekend. 'Tot nu toe gaat het goed, daar zijn we blij mee. We moeten nu aankijken of het goed blijft gaan', zo meldt een woordvoerster van het CBR.
Op veel plaatsen in Nederland gaan de individuele theorie-examens helemaal niet door vandaag. Het CBR evalueert vanmiddag en bekijkt dan of er overal weer examens gemaakt kunnen worden.  In Nijmegen gaan de examens overigens wel gewoon door.

Nieuwe datum of geld terug

Met de examenkandidaten wiens examen niet doorgaat, is contact opgenomen. Zij kregen een nieuwe examendatum aangeboden of krijgen hun geld terug. Kandidaten die binnenkort praktijkexamen doen en vandaag geen theorie-examen konden doen bij hun CBR-locatie krijgen een 'passende oplossing' van het CBR. 'Zij kunnen bijvoorbeeld op een andere locatie examen doen. Maar dat is een stukje maatwerk. Onze klantenservice is daar heel goed over geïnstrueerd. Die weten precies hoe ze de beste oplossing per kandidaat kunnen zoeken, ook in overleg met de examenmanager en de collega's van rijvaardigheid', aldus een woordvoerster.

Reiskosten declareren

Kandidaten die geen theorie-examen hebben kunnen doen maar toch reiskosten hebben gemaakt, kunnen die bij het CBR declareren.