Nieuws

Politie zoekt hardloper in Arnhem-Noord na straatroven

Politie zoekt hardloper in Arnhem-Noord na straatroven
Een nog onbekende hardloper is mogelijk getuige van 2 pogingen tot straatroven.
ARNHEM - Een nog onbekende hardloper is mogelijk getuige van 2 pogingen tot straatroven.
Die waren  maandagavond op de Arnhemse Allee in Arnhem-Noord. Een 39-jarige vrouw en 18-jarige jongen werden kort na elkaar belaagd door enkele jongens. De politie onderzoekt de zaak.
De vrouw fietste omstreeks 18.00 uur over de Arnhemse Allee richting de Rosendaalseweg. Ter hoogte van het viaduct onder de A12 liepen haar 2 jongens tegemoet. Ze duwden de fietsster van haar fiets. En derde jongen kwam erbij en sprak even kort met het slachtoffer. Daarna ging het gezelschap ervandoor en liet het slachtoffer achter.

Geschopt en geslagen

Kort daarna rond 18.15 uur, fietste een jongen van 18 vanuit Rozendaal de Arnhemse Allee op. Hij werd door jongeren geschopt en geslagen. Een passerende hardloper gooide roet in het eten; het slachtoffer kon daardoor vluchten.
Beide slachtoffers kwamen elkaar vervolgens tegen. Ze gaven de signalementen door aan de politie. Het drietal is 18 à 19 jaar. Twee hebben een getint uiterlijk, de derde is blank. In lengte variëren ze van ongeveer 1,65 meter tot 1,80 meter. De kleinste droeg een lichtkleurige jas, de andere twee donkere kleding met capuchons.
De politie is op zoek naar getuigen, in het bijzonder de hardloper. Deze droeg een zwarte hardloopbroek, een geel hesje en rode hoofdband. Wie iets heeft gezien wordt verzocht 0900-8844 te bellen.