Nieuws

Supportersvereniging Vitesse spuwt haar gal

Supportersvereniging Vitesse spuwt haar gal
De supportersvereniging van Vitesse heeft haar onvrede geuit bij de directie over de belabberde resultaten dit seizoen en het armoedige voetbal van afgelopen zaterdag in Heerenveen.Dat gebeurde maandagmiddag in een gesprek met directeur Joost de Wit.
ARNHEM - De supportersvereniging van Vitesse heeft haar onvrede geuit bij de directie over de belabberde resultaten dit seizoen en het armoedige voetbal van afgelopen zaterdag in Heerenveen.Dat gebeurde maandagmiddag in een gesprek met directeur Joost de Wit.
'Er is geluisterd naar onze argumenten en er is ook begrip voor onze onvrede. We praten hier binnenkort ook nog over met de spelersraad, maar dat was eind vorig jaar al afgesproken', zegt voorzitter Stef ten Thij.

Minimaal Europees voetbal

De toon van het bestuur naar de spelers zal nu anders zijn. De wanprestatie in Heerenveen (4-1 verlies) heeft de verhoudingen behoorlijk op scherp gezet. Vitesse staat twaalfde en heeft slechts twee punten meer dan promovendus Excelsior. 'Wij willen spelers zien die Vitesse waardig zijn. Verliezen kan, maar niet op deze manier. Het was echt niks. Wij hebben een fantastisch team dat minimaal Europees voetbal moet kunnen halen en dus veel hoger moet staan', aldus Ten Thij.

Gevaarlijk

De kritiek van supporters richt zich volgens het bestuurslid vooral op de spelers en trainers. En dus ook op hoofdtrainer Peter Bosz. 'Het gaat vooral om een totaalplaatje. Maar de trainer is verantwoordelijk. Kritiek op de trainer is er altijd. Ik vind het gevaarlijk om er verder iets over te zeggen. Wij bemoeien ons niet met het beleid. We hebben Bosz horen praten in ons supportershome. Dan heeft hij echt een geweldige visie. Maar laat het er wel uitkomen.'
Woensdag speelt Vitesse onder grote druk de kwartfinale bekerwedstrijd tegen FC Groningen. 'Er gaan 387 mensen mee. Op een woensdagavond, om 20.45 uur... Dan mag je wat verwachten lijkt me. We hopen op een soortgelijke bekeravond als in Amsterdam tegen Ajax', besluit Ten Thij. 
De directie van Vitesse was dinsdagochtend niet voor commentaar bereikbaar.