Nieuws

Debuut Patrick Joosten in basis van NEC

NIJMEGEN - Patrick Joosten staat vrijdag waarschijnlijk voor het eerst in de basis bij NEC.
De koploper uit Nijmegen gaat op bezoek bij hekkensluiter RKC Waalwijk. De 18-jarige Joosten, dit seizoen nog een A-junior, speelt waarschijnlijk als linksbuiten hoewel hij ook als rechterspits goed uit de voeten kan. De komst van Jasper Waalkens (donderdag, red.) gooit mogelijk roet in het eten voor Joosten.
Kevin Conboy keert in de verdediging terug na ziekte. De verdediger trainde woensdag op het kunstgras van vv Brakkenstein weer volop mee. Conboy ontbrak vorige week tegen FC Eindhoven toen NEC een belabberde prestatie leverde en met 3-0 verloor. Omdat concurrent Roda JC ook onderuit ging, blijft het verschil zes punten in het voordeel van NEC.
Voor Paco van Moorsel komt het duel met laagvlieger RKC nog te vroeg. Trainer Ruud Brood, die jarenlang werkzaam was bij RKC, liet Van Moorsel nog niet met het beoogde basisteam aantreden. De middenvelder speelde maandag al wel 90 minuten met Jong NEC. 'Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren', liet Van Moorsel alle opties nog open.
Brood liet merken meerdere opties te hebben. Zo wisselde Santos Foor af als aanvallende middenvelder en verscheen rechtsback Appiah tegen het einde van het partijspel als vervanger van Gravenbeek.