Nieuws

Pont bij Pannerden nog een week uit de vaart! Wat nu?

Pont bij Pannerden nog een week uit de vaart! Wat nu?
Het veer tussen Doornenburg en Pannerden gaat volgende week maandag weer in de vaart.
DOORNENBURG - Het veer tussen Doornenburg en Pannerden gaat volgende week maandag weer in de vaart.
Rijkswaterstaat kan vanwege de drukke scheepvaartroute op het Pannerdens Kanaal pas op zondag een nieuwe paal plaatsen waar de ketting van pont aan vastgemaakt kan worden. Het veer is dan ruim twee weken uit de vaart. Op zaterdagavond 10 januari trok een passagiersschip het veer van de ketting. Sindsdien moeten gebruikers van de verbinding een alternatieve route nemen.

Alternatieve routes

1. Een omweg via het Looveer bij Huissen is de kortste omweg. Volgens Google is de route van Doornenburg naar Pannerden ruim 23 kilometer en neemt deze vijftig minuten in beslag.
2. Een omweg via de Sacharovbrug in de Pleijroute bij Arnhem is volgens Google ruim 36 kilometer en duurt veertig minuten.
3. Omrijden via Duitsland is een andere optie, maar wel een hele ongunstige. De automobilist die via Millingen en Emmerich rijdt is 82 minuten onderweg. De route is ruim 75 kilometer.

Proef op som

Op Radio Gelderland neemt verslaggever René Arendsen dinsdag de proef op de som. Hij reist in de ochtendspits via de Sacharovbrug bij Arnhem, terwijl een vaste gebruiker van de pont uit Doornenburg via het Looveer reist. Wie komt het eerst aan in Pannerden?
Foto: archief