Nieuws

Ophef om filmpje waarin PSV-fans klappen krijgen in GelreDome

Ophef om filmpje waarin PSV-fans klappen krijgen in GelreDome
De beelden van de vechtpartij tussen stewards, burgeragenten en supporters tijdens de wedstrijd Vitesse-PSV roepen veel vragen op.
ARNHEM - De beelden van de vechtpartij tussen stewards, burgeragenten en supporters tijdens de wedstrijd Vitesse-PSV roepen veel vragen op.
Supporters van PSV die getuige waren van de ongeregeldheden klagen over het hardhandige optreden van stewards van Vitesse.
Tien PSV-fans werden zaterdagavond opgepakt nadat ze weigerden te vertrekken uit het vak waar alleen Vitesse-supporters staan. Volgens een PSV-supporter die alles zag gebeuren werden daarbij flinke klappen uitgedeeld door stewards en agenten in burger. Deze beelden zijn te zien op YouTube.
De politie laat weten dat er ook alle reden was om hard in te grijpen.
De supportersvereniging van PSV meldt op de website dat ze de zaak aan de orde gaat stellen bij de club en de autoriteiten. Woordvoerder Etienne van Herp stelt vraagtekens bij het optreden van de stewards en de politie. Volgens Van Herp is de aanleiding voor het ingrijpen in ieder geval niet duidelijk. Dat er PSV-supporters in het thuisvak van Vitesse zaten, is volgens hem niet ongebruikelijk. Dat gebeurt wel vaker bij wedstrijden in de eredivisie, aldus Van Herp.